Uitslag Limiet 16 december 2007 in Veghel

Twaalf zwemmers hebben zondag 16 december in Veghel de laatste kans aangegrepen om nog een limiet voor de Brabantse Winterkampioenschappen (5 en 6 januari in 's-Hertogenbosch) te zwemmen. Dit lukte Mark Schellekens op de 100 vlinder. Mark van Dinther behaalde de reservelimiet op de 50 vrij, nadat hij vorige week al de reservelimiet op de dubbele afstand had gehaald.

Op de eerste afstand, de 100 wissel, was er een flink persoonlijk record voor Elke Schellekens. Ze was 3,5 seconde sneller dan ooit en bleef zo slechts 1,5 seconde van de limiet verwijderd. Daarna volgde de 100 vrij. Lisa Smits zwom een pr van een halve seconde, terwijl Zoë bijna 3 seconden sneller dan ooit was. Bij de heren dook Mark Schellekens voor het eerst onder de magische grens van 1 minuut (0.59.34) door 3 seconden van zijn pr af te zwemmen. In de serie daarna bleek Gijs Verhagen de snelste heer in Veghel met 57.42, 1.7 seconde sneller dan hij bij de Brabantse Zomer Kampioenschappen was.

Na zijn supersnelle 100 vrij zwom Mark ook nog de 100 vlinder. Het was al zo'n 1,5 jaar geleden dat hij deze afstand voor het laatst zwom, dus er werd een flinke verbetering van zijn pr verwacht. Hij zwom 7 seconden sneller dan vorig jaar in mei in Denemarken en bleef zo ruim binnen de BWK-limiet.

Op de 50 vrij kwamen alle dames en één jongen aan de start. Dit leverde voor Anouk van Lokven een pr van 1.4 seconde op, terwijl deze tijd pas een week oud was. Ook Elke was nog niet eerder zo snel. Mark van Dinther zwom na een mindere 100 vrij de halve afstand met een hoger armtempo, wat resulteerde in een pr van 1.3 seconde. Daarmee zwom hij de reservelimiet voor de BWK. Even later zwom hij op de 50 rug ook nog eens een seconde sneller dan ooit.

Ook op de 50 vlinder kwam er een groot aantal leden van Neptunus '58 aan de start. Linda Schellekens verbeterde dankzij een pr van 0.2 seconden haar eigen clubrecord. Elke zwom ruim een seconde onder haar oude toptijd en bleef nog geen seconde boven de limiet. Bij de heren was er een klein pr voor Gijs.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'